preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gundulića Dubrovnik

Login

Raspored informacija

RASPORED INFORMACIJA ZA RODITELJE

šk. god. 2018./2019.

POSLIJEPODNEVNE INFORMACIJE 1. POLUGODIŠTE

Raspored sati 2018./2019.

Izvannastavne aktivnosti

Vijeća roditelja i učenika

Vijeće roditelja i učenika u
šk. god. 2018./2019.

O Vijeću roditelja i učenika

Članovi Vijeća roditelja 2018./2019.

Članovi Vijeća učenika 2018./2019.

CARNET-ov projekt „e-Škole“ među 12 najboljih edukacijskih projekata u svijetu

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“  jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja. U projektu e-Škole Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Fakultet za organizaciju i informatiku u Varaždinu su partneri.

www.azoo.hr

(Naš)e-pjesme (naši snovi)

Priloženi dokumenti:
(Nas)e-pjesme (nasi snovi).epub

Upisi u srednju školu

Radionica Moj izbor za učenike OŠ


Upisi u srednju školu 2016, e-Dnevnik upis

Upisi u srednje škole 2018. godine – Detaljan vodič za učenike i roditelje

Približava se upis u srednju školu! “Koju srednju školu upisati?” je najvažnije pitanje nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja. To je pitanje koje muči većinu osmaša. Na ovoj stranice možete pročitati sve o načinu upisa u srednju školu. Saznajte sve detalje o sustavu bodovanja ocjena (ONLINE kalkulator), načinu prijave (korak po korak)...

Na ovim stranicama možete pronaći sve informacije vezane za upis u srednju 20187. godine. Da bi vam olakšali stresne trenutke pokušati ćemo sistematizirati sve bitne informacije. Također sve bitne datume i sve što vas očekuje u narednim mjesecima.

Tražilica

e-Dnevnik

Anketa
Slobodno vrijeme najradije provodiš:

e-San školske novine

Školske novine

e-Škole edukacija

Godišnji plan i program rada škole 2018./2019.

Priloženi dokumenti:
GPP 2018 2019 verzija za web.pdf

Kalendar rada

 

Udžbenici 2015./16.

Konačna lista odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava
prema odabiru stručnih aktiva

OSNOVNA ŠKOLA IVANA GUNDULIĆA 2015./2016.

Kriteriji vladanja

Priloženi dokumenti:
KRITERIJI OCJENE VLADANJA.doc

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2010.

Ukupno: 553806
Ovaj mjesec: 2827
Ovaj tjedan: 3
Danas: 3
Sigurnije na Internetu

Vodič za učenike

Vodič za roditelje

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Škola za život

Eko škola

Mi jedemo odgovorno

Međunarodni projekt

Shema školskog voća

Dislajkam mržnju

 
Koliko je sati?

 

Važni brojevi

192 - Policija

193 - Vatrogasci

194 - Hitna pomoć

112 - Hitna služba

Međunarodni projekt
Drugi SEECELcamp poduzetništva, Šibenik
Administrator / datum: 23. 10. 2016. 21:43

Fotogalerija!

Učenice naše škole, Maris Jakić i Petra Vuknić u pratnji ravnateljice Gđe Vedrane Elez i učiteljice Tonke Brailo sudjelovale su na Drugom poduzetničkom kampu u Šibeniku od 16. do 20. listopada 2016.

Na kampu je bilo 450 sudionika iz osam zemalja. Događaj je predstavljao završnu konferenciju i proslavu svih sudionika SEECEL-ovog projekta Poduzetna škola tj. svih aktivnosti koje pomažu razvijanju poduzetnog društva.

Osim stručnih predavanja i radionica, vrijeme je iskorišteno i za druženje sa školama i prijateljima iz ostalih zemalja sudionica kampa. Razveselio nas je ponovni susret s Osnovnom školom Ruđera Boškovića iz Gruda (BiH) te Osnovnom školom Georgije Pulevski iz Skopja (Makedonija). Tom prilikom ravnatelji triju škola dogovorili su zajedničku buduću suradnju na nekom novom poduzetničkom projektu o čemu su dali i intervju za televiziju. Naš izložbeni štand bio je u znaku proizvoda školske zadruge Pitospora te proizvoda kojima se obilježava 1700 godina smrti sv. Vlaha.

U lijepom sjećanju nam ostaju novostečena iskustva, druženja i nove ideje kojima ćemo nastaviti promicati aktivnosti poduzetništva među učenicima.

 


[OPŠIRNIJE]Peer visit-a SEECEL-ovog Međunarodnog projekta
Administrator / datum: 26. 2. 2016. 17:44

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotogalerija

19. veljače u sklopu Peer visit-a SEECEL-ovog Međunarodnog projekta Učenje ranog poduzetništva, djelatnici naše škole su posjetili OŠ Ruđera Boškovića iz Gruda, BiH.

Razmijenili smo iskustva rada na projektu, načine odgojno obrazovnog rada u našim školama.

Dio dana proveli smo u obilasku Mostara i Međugorja.

Iskustva ovog stručnog posjeta prenijet ćemo kolegicama/kolegama na sjednici Učiteljskog vijeća.   

 


[OPŠIRNIJE]Učenici 8.C razreda posjetili su hotel Hilton
Administrator / datum: 20. 5. 2015. 16:21

Fotogalerija

Učenici 8.C razreda posjetili su hotel Hilton, koji im je detaljno predstavio svoje poslovanje. Prošli su sve odjele hotela uz degustacije koktela i kolača. Sudjelovali u nagradnoj igri gdje su se iskazali u dobrom poznavanju engleskog jezika i dobrom pamćenju. Zaposlenici hotela veoma su se potrudili objasniti učenicima svoja zanimanja, koja su predstavljali na zanimljiv i interaktivan način. 


[OPŠIRNIJE]Predavanje Ekonomske i trgovačke srednje škole
Administrator / datum: 17. 5. 2015. 21:54

Učenici osmih razreda, zajedno s razrednicama, sudjelovali su na izlaganju plana i programa Ekonomske i trgovačke srednje škole. Zaposlenici Ekonomske i trgovačke škole su zajedno sa svojim učenicima predstavili svoju školu i objasnili posebnost zanimanja za koje osposobljava svoje učenike. Predavanje je održano u holu OŠ Ivana Gundulića u ponedjeljak 11. svibnja 2015.


[OPŠIRNIJE]Europski dan poduzetništva
Administrator / datum: 17. 5. 2015. 21:39

Fotogalerija

Naša učenička zadruga „Pitospora“ uključila se u u inicijativu EU-a: Europski dan poduzetništva za učenike - Poduzetnički dan školskih zadruga. Taj dan smo obilježili 15.5.2015. Program je započeo u 9:00 sati.

Članovi Učeničke zadruge predstavili su dosadašnji rad i aktivnosti zadruge.
Učenici su prezentirali svoj istraživački rad s kojim su u svibnju prošle godine (2013./2014.) sudjelovali na Državnoj smotri Učeničkih zadruga i osvojili drugo mjesto. Učenici drugih razreda sa svojom učiteljicom Anicom Arkulin predstavili su projekt Pazi, ne gazi, kojim su željeli ukazati na pravilnu brigu vlasnika kućnih ljubimaca i očuvanja okoliša.

Učenicima se predstavio poduzetnik Mario Ivelić. Upoznao je učenike kako se postaje poduzetnikom. Ispričao je kako je od ideje došao do realizacije (školska sprema, suradnici, određeni kapital koji je potrebno uložiti). Njegove poruke učenicima bile su da je obrazovanje, dobri međuljudski odnosi i cjeloživotno učenje najvažniji za uspjeh poduzetnika.

Predavanje je održala i predstavnica DURE. Tema predavanja je bila ”Imate li predizpozicije postati poduzetnik”.

Učenici šestih razreda predstavili su svoj ovogodišnji projekt. Tema projekta je ”Berba maslina”. Učenici su svoj projekt realizirali na OPG šimunović/Odak u mjestu Ošlje u Dubrovačkom primorju. Učenici su svojim projektom osim berbe maslina prezentirali cijeli proces proizvodnje maslinova ulja koji su snimili u uljari.
Na kraju su učenici 1. i 2. razreda naše škole imali radionice ”Izrade ukrasnih predmeta od gline”. (Fotogalerija)

Program obilježavanja Poduzetničkog dana školskih zadruga završio je u 15:00 sati.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava osmih razreda
Administrator / datum: 13. 5. 2015. 21:47

Učenici osmih razreda subotnje jutro proveli su na terenima u Gospinom polju. Bili su podijeljeni u ekipe, dječaci suigrali nogomet, djevojčice su vježbale aerobik. Poslije su se razredi natjecali u  potezanju konopa, navijali i zabavljali se. Uživali su u igri i zabavi na čistom zraku.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Konavle
Administrator / datum: 11. 5. 2015. 22:03

Fotogalerija

Učenici 1.a i 1.d razreda naše Škole i učenik 1.razreda PŠ Koločep, sudjelovali su 11. svibnja na manifestaciji „Proljeće u Konavlima“, u organizaciji udruge Agroturizam Konavle. Na početku današnjeg programa „Konavle - pune života“, stotine učenika se okupilo ispred crkve svetog Nikole u Ćilipima. Nakon prigodnog programa, narodnih plesova i pozdrava dožupana Davorka Obuljena, učenici su se uputili na OPG „Kameni dvori“ u Lovornom. Učenike je dočekao gospodin Ivo Mujo koji ih je proveo po imanju koje je generacijama u njegovoj obitelji. Učenici su naučili štošta o voćarskim i povrtlarskim kulturama, obradi zemlje, kao i i o tome kako su Konavle dobile ime. Kamena kuća u polju, livada, sijeno, poljoprivredna mehanizacija, ali i jedna mala barska kornjača oduševili su djecu. Uživali su u igri, učenju i objedu na čistom konavoskom zraku.


[OPŠIRNIJE]U Konavlima između kapi
Administrator / datum: 29. 4. 2015. 20:48

Fotogalerija

U petak, 24. travnja 2015., učenici 8.A i 8.D razreda bili su na terenskoj nastavi koja je planirana u sklopu Međunarodnog projekta poduzetništva SEECEL-a.

Učenici su posjetili Zavičajnu kuću u Čilipima, punionicu vode Viva, Đivanovića mlinicu i OPG Kameni dvori u vlasništvu obitelji Mujo gdje su imali i objed.

Učenici su upoznati s vrijednom kulturnom baštinom Konavala, kako se puni i pakira voda, način na koji su ljudi nekad na vodenicama proizvodili brašno. Na kraju su upoznali članove vrijedne obitelji Mujo koja ih je na svom imanju ugostila i pružila toplu dobrodošlicu domaćim specijalitetima spravljenim na tradicionalan način.

Učenici i njihovi učitelji koji su bili u pratnji vratili su se puni utiska i novih saznanja.


[OPŠIRNIJE]12. Maditeranski sajam zdrave prehrane ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva
Administrator / datum: 31. 3. 2015. 22:01

Članice Učeničke zadruge "Pitospora" 27.3. posjetile su 12. Maditeranski sajam zdrave prehrane ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva koji se održavao u hotelu "Tirena" na Babinom kuku.
Brojni izlagači na sajmu su nudili svoje proizvode (suhomesnate proizvode, sireve, med, slastice, tradicionalna jela, drvene igračke, jabuke, sokove, maslinova ulja, ljekvito bilje, rukotvorine ...) i usluge.
Članice UZ "Pitospora" nazočile su pripremi tradicionalnog jela Poljički Soparnik, koji su poslije i degustirale.
Degustirale su i suhomesnate priozvode a na štandu udruge "DEŠA" su vidjele i pokušale plesti pomice.
Posjet mediteranskom sajmu je dio akcijskog plana poduzetništva SEECEL - Međunarodni projekt poduzetništva.
Članice UZ "Pitospora" na sajamu su bile u pratnji učiteljice B. Bender.


[OPŠIRNIJE]Posjet hotelu Hilton
Administrator / datum: 2. 3. 2015. 22:48

Fotogalerija

U utorak 24.2., u sklopu Međunarodnog projekta SEECEL, posjetili smo hotel Hilton u pratnji naše razrednice. Na recepciji hotela nas je ljubazno dočekala i otpratila do prostorije za sastanke gospođa Zorica, zadužena za osoblje hotela. U prostoriji za sastanke su nam se pridružili i još neki zaposlenici hotela: gospođa Martina - voditeljica hotela na dužnosti, Roberto - zadužen za informatiku i Vlaho - stručnjak za marketing te su nas pobliže upoznali sa svojim dužnostima u hotelu. Saznali smo da je gospodin Conrad Hilton osnovao istoimeni hotel 1919. god. u SAD. Diljem svijeta postoji preko 4100 hotela Hilton, a preko 110 ih je u planu ostvarenja. Sveukupno je zaposleno 310 000 zaposlenika u Hilton hotelima svijeta. Osoblju hotela je cilj da kroz timski rad i zabavu postignu što bolje rezultate. Nakon općih informacija o hotelu, zaposlenicima i njihovom radu, postavili smo i neka zanimljiva pitanja, poput: Koliko prosječno gostiju dolazi u hotel?, Koje su nacije najbrojnije?, Koliko energije hotel potroši godišnje?, Koje škole i fakultete je potrebno pohađati za rad u hotelu? Nakon što smo se počastili nekim od slatkih i slanih jela, otišli smo u razgledavanje hotela. Imali smo priliku vidjeti predsjednički apartman, sobu s pogledom na more, standardnu sobu te centar za informatiku. Po završetku obilaska hotela, zahvalili smo se na lijepom dočeku i druženju, a naš nam je Ivio, prijatelj iz razreda, zasvirao na klaviru u predvorju hotela.

Učenici 7.a razreda


[OPŠIRNIJE]Posjet Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika
Administrator / datum: 16. 2. 2015. 20:19

Fotogalerija

DURA

10. veljače Novinarska grupa posjetila je Razvojnu agenciju Grada Dubrovnika. Na ulasku u agenciju dočekala nas je gospođa Marijana koja nam je pokazala prostorije i pobliže nam objasnila aktivnosti agencije. Agencija DURA najviše se bavi projektima za fondove Europske unije. Posjetili smo i CISOK (Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri). U CISOK dolaze mladi koji su na prekretnicama i obavljaju testove profesionalne orijentacije nakon kojih se prema rezultatima testiranja i usmjeravaju. Upoznali smo se i s pojmom poduzetničkog inkubatora. Ukoliko neka osoba ima želju otvoriti svoj obrt i baviti se poduzetništvom, u pomoć stiže poduzetnički inkubator. U poduzetničkom inkubatoru budući poduzetnici stvaraju svoju karijeru uz pomoć profesionalaca koji ih usmjeravaju na svakom koraku i pružaju im podršku. Nakon određenog vremena osobe koje su dovoljno sazrele kao poduzetnici izlaze iz poduzetničkog inkubatora, a mogu i ostati uz uvjet mentorstva mladim poduzetnicima. Naš posjet Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika bio je jako zanimljiv i poučan s obzirom da je i naša škola uključena u projekt Rano poduzetništvo u sklopu kojeg smo organizirali  Božićni sajam na kojem smo trgovali proizvodima koje smo sami osmislili  i izradili. Upoznali smo se s mnoštvom novih  pojmova i naše druženje priveli kraju bogatiji za mnoga saznanja o poduzetništvu.

Isaura Brković, 7.c


[OPŠIRNIJE]Božićni sajam – 15. prosinca 2014.
Administrator / datum: 14. 1. 2015. 14:44

Fotogalerija

U sklopu Međunarodnog projekta: „Rano poduzetništvo“ u našoj školi je održan Božićni sajam u kojem su sudjelovali učenici i djelatnici škole. Učenici od 1.-8.razreda su u kroz različite aktivnosti i radionice pokazali svoju kreativnost i poduzetnički duh.

Članovi školske zadruge Pitospora su se osim u izradi ukrasnih predmeta (čestitki, anđela, aranžmana, kuglica za bor...) iskazali i u spremanju ukusnih dubrovačkih tradicijskih slastica: broštulanih mjendula i arancina.

Na inicijativu članova tima, Učiteljskom vijeću predloženo je da se prihod od prodaje utroši za kupnju lektirnih naslova u školskoj knjižnici. Prijedlog je jednoglasno usvojen. S tom odlukom su bili upoznati učenici te njihovi roditelji.

Članovi tima i učenici su prethodno osmislili i napravili plakat i pozivnice za Božićni sajam. 


[OPŠIRNIJE]Centar za poduzetništvo
Administrator / datum: 1. 12. 2014. 21:58

Fotogalerija

 

U sklopu tjedna poduzetništva, 18.11.2014. god. našu su školu posjetile predstavnice Centra za poduzetništvo Dubrovačko neretvanske županije i održale predavanje za učenike šestih i osmih razrednih odjela. Predstavnice su upoznale učenike kako određeni proizvod napraviti zanimljiv na tržištu, kako ga kvalitetno i atraktivno predstaviti te takvoga plasirati na tržište.

 


[OPŠIRNIJE]TYPING
Administrator / datum: 27. 11. 2014. 23:07

U srijedu, 19. studenog imali smo priliku poslušati motivacijsko predavanje poduzetničkog dvojca Lukše Jakobušića i Marjana Žitnika, koji su nakon kratkog upoznavanja sa osmašima Osnovne škole Ivana Gundulića pričali svoju priču od trenutaka kad su se i oni nalazili u školskim klupama. Od prvog doticaja sa računalima i programiranjem, pro gaminga, školovanja, vojske, hakiranja, aplikacija, do osnivanja prvih tvrtki, udruga, imenovanja za predsjednika, natjecanja i poslovnih putovanja, uspona i padova te planova za budućnost. Na samom kraju uz poznate citate životne motivirali su svu prisutnu djecu te u prijateljskom ozračju napravili zajednički "selfie" koji je pogledan više od 10.000 puta idućeg dana.

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Posjet Dubrovačkoj kući
Administrator / datum: 21. 11. 2014. 14:58

Fotogalerija

Učenici 2.a posjetili su Dubrovačku kuću koja se nalazi u Kuli sv. Dominika. Gospođa Lucija Orešić ih je upoznala sa načinom rada i proizvodima koji se tu nalaze. Posebnost Dubrovačke kuće je u tome što svi proizvodi predstavljaju etno i gastro baštinu dubrovačkog kraja. Posebnu pozornost je obratila na autohtone slastice: kotonjatu, mantalu, bruštulane mjendule, arancine i etno proizvode kao što je konavoski vez i nakit.

Na samom kraju, učenici su se počastili slasticama a nekima je to bilo i prvi put da kušaju ove prekrasne delicije.


[OPŠIRNIJE]Posjet udruzi Deša
Tonka Brailo / datum: 21. 11. 2014. 13:48

Fotogalerija

SEECEL – Međunarodni projekt „ Rano poduzetništvo“

Učenici 1.a i 1.b razreda te učenici PŠ Koločep su 21. studenog posjetili udrugu Deša i uz stručno vodstvo se pobliže upoznali s radom same udruge.  Posjet je ostvaren u sklopu akcijskog plana projekta „Rano poduzetništvo“.

DEŠA je nevladina organizacija koja djeluje u Dubrovniku od početka Domovinskog rata 1991. godine, a formalno je osnovana i registrirana 1993. godine. Svojim djelovanjem doprinosi kvalitetnijem životu u zajednici, pokrećući pozitivne promjene kroz programe osmišljene kao odgovor na potrebe zajednice, zasnovane na prepoznavanju i očuvanju izvornih prirodnih i kulturnih vrijednosti, izgradnji kapaciteta različitih dionika, većem uključivanju socijalno osjetljivih skupina u održivi razvoj zajednice, iniciranju novih (inovativnih) gospodarskih aktivnosti, poticanju zapošljavanja i zagovaranju građanske odgovornosti i rodne ravnopravnosti.


[OPŠIRNIJE]Dani kulturnih i kreativnih industrija (DKKI)
Administrator / datum: 11. 11. 2014. 16:55

Fotogalerija

Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA u suradnji s gradom Dubrovnikom, Ministarstvom kulture RH te pojedinaca i udruga iz kulturnog i kreativnog sektora od 3. - 5. studenog organizirala je "Dane kulturnih i kreativnih industrija Dubrovnik" (DKKI). Cilj manifestacije je kroz nove ideje i poruke doprinijeti razvoju poduzetništva kreativnih industrija (arhitektura, dizajn, film, glazba, informacijsko-komunikacijske tehnologije, kazalište, likovna umjetnost, fotografija i nakladništvo).

Kako je ova manifestacija imala i edukativni karakter, učenici i učitelji naše škole su sudjelovali na predavanjima "Kreativno poduzetništvo", "Kreativnost nije talent, kreativnost je način razmišljanja", "Zašto je klaster idealan za kreativne i kulturne industrije", "Predstavljanje  programa EU Kreativna Europa - potprogram Kultura".

Učenici su između stručnih predavanja bojali plakat koji je izložbeni primjerak knjige za najmlađe "Kolurica"- bojanka u kojoj djeca (a i svi zainteresirani odrasli) mogu pronaći jednostavne ilustracije poznatih stvari s dubrovačkim nazivima.

Posjet ovoj manifestaciji ostvaren je u sklopu SEECE-lova projekta akcijskog poduzetništva.


[OPŠIRNIJE]Seminar "Start-up akademija"
Administrator / datum: 10. 11. 2014. 15:10

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s HAMAG – BICRO-om pokrenula je pilot projekt pod nazivom „Start – up akademija". Riječ je o projektu neformalnog obrazovanja namijenjenom poduzetnicima početnicima i onima koji tek imaju određenu poslovnu ideju, odnosno onima koji žele preispitati svoju odluku žele li ući u svijet poduzetništva.

Cilj pilot projekta je pružiti osobama, koje su zainteresirane za pokretanje vlastitog posla, osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća.

Na tom seminaru koji je dio akcijskog plana poduzetništva sudjelovalo je i dvoje učitelja naše škole.


[OPŠIRNIJE]Učenici 5.A nazočili otvaranju izložbe „Mala škola arhitekture“ u Luži…
Administrator / datum: 6. 11. 2014. 23:31

Fotogalerija

Večeras 3. studenog 2014. godine, nekoliko učenika 5.A razrednog odjela, u pratnji svoje učiteljice od 1.-4. razreda gospođe Zdenke Elaković i sadašnje razrednice gospođe Mirjane Đuraš, sudjelovalo  je u otvaranju izložbe „Mala škola arhitekture“ koja je postavljena u prostorima Luže. Učenici su pozvani jer su bili aktivni sudionici projekta „Mala škola arhitekture“ koji od ožujka 2011. provodi Društvo arhitekata Dubrovnik u obliku radionica s djecom predškolskog i školskog uzrasta kao dio programa „Arhitektura i djeca“ prema inicijativi Međunarodnog udruženja arhitekata (UIA – Union Internationale Architectes). Prema katalogu izložbe cilj ovog projekta je „potaknuti i razviti svijest o važnosti prostora u svim njegovim kategorijama, vizualno opismenjavanje općenito, obrazovanje djece i mladih u temama arhitekture, urbanizma.“ Učenici 5.A su sudjelovali u radionicama Doživljaj prostora i Javni i privatni prostor dok su bili učenici drugog i trećeg razreda. Večeras ih je bilo pravo zadovoljstvo vidjeti kako se raduju pogledu na svoje nekadašnje radove, prisjećaju se načina kako su radili, ali i kako sa zanimanjem razgledavaju i analiziraju radove drugih sudionika projekta. Svoja razmišljanja neki su učenici hrabro podijelili i s nazočnim novinarima. 

 


[OPŠIRNIJE]Berba maslina
Administrator / datum: 4. 11. 2014. 16:52

Fotogalerija

U subotu 25. listopada skupina učenika šestih razreda naše škole posjetila je OPG Odak u Ošljemu.
Učenici su sudjelovali u berbi maslina u obiteljskom masliniku gospodina Nikše Šimunovića. Poslije branja maslina i objeda u prirodi učenici su posjetili predromaničku crkvu (rotondu) u Ošljemu. Posjetili su i uljaru u Smokovljanima, gdje su upoznati s procesom dobivanja maslinovog ulja. Učenici su išli u pratnji učiteljica I. Cvitanović, B. Bender, T. Brailo i P. Opačić.
Posjet masliniku, berba maslina i posjet uljari je naš planirani projekt i dio akcijskog plana poduzetništva (SEECEL – Međunarodni projekt poduzetništva).


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan štednje
Administrator / datum: 3. 11. 2014. 16:15

Fotogalerija

Učenici 1.a razreda su danas, 31.listopada, povodom Dana štednje posjetili Raiffesen banku. Tamo nas je dočekala vesela Bubašpara te smo na zanimljiv način uz pjesmu i priču doznali zašto se štedi, gdje se drže dragocjenosti i  kako se broje novci. Na kraju posjeta počastili smo se čokoladnim kunama i drugim slatkišima. Za uspomenu smo dobili puno lijepih poklona: vrećicu iznenađenja i balone.

Hvala ljubaznim djelatnicima banke a naročito Dorinom tati koji nam je ovaj posjet banci omogućio. 

Učiteljica Tonka Brailo


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Administrator / datum: 27. 10. 2014. 15:07

Fotogalerija

 

Na stolnjaku bijelom

svježi kruh miriše,

a u svakoj mekoj kriški

ko da cijela zemlja diše.

                       ( I. Ivetić )

 

Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje simbolično obilježavamo svake godine.

Tim povodom, 24. listopada 2014. g. u školi je održana svečana priredba kojom su učenici i njihovi učitelji iskazali zahvalnost za darove prirode te za rad vrijednih ruku čovječjih koje su izradile mirisni kruh i razne slastice…

U predvorju škole uređeni su panoi (likovni i literarni radovi učenika) i postavljeni stolovi na kojima je izloženo pravo bogatstvo plodova zemlje našega zavičaja, razni oblici i vrste kruha i slastica…

Svoje poštovanje i zahvalnost za blagodati prirode i za plodove zemlje učenici su iskazali lijepom književnom riječju – recitacijama i igrokazima, glazbenim notama i tradicionalnim plesom, a fra Mihael MarioTolj, župnik Župe Sv. Križa u Gružu, obratio nam se prigodnim riječima i podario blagoslov.

U pozadini događanja prikazane su odgovarajuće videoprojekcije uz glazbu.


[OPŠIRNIJE]Izvanučionična nastava – Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Administrator / datum: 27. 10. 2014. 15:00

Fotogalerija

Dana 23. listopada, učenici prvih razreda su sa svojim učiteljicama posjetili obližnju pekaru gdje su se upoznali s procesom nastajanja tijesta i pečenja kruha. Na kraju obilaska pekare počašćeni su slasnim prstićima i krafnama. 

U popodnevnim satima učenici produljenog boravka (1.a i 1.b) oblikovali su u školskoj kuhinji različita peciva te njima ukrasili izložbeni stol u školskom holu povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Posjet pekari, kao i oblikovanje kruha u školskoj kuhinji dio su akcijskog plana poduzetništva (SEECEL – Međunarodni projekt poduzetništva).


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju