2020-10-08 12:46:37

Nacionalni kviz za poticanje čitanja – ISTRAŽIVAČI PLANETA Z.

Klikni na sliku za uvećanje

Dragi učenici!

Pozivamo vas da u  sklopu Mjeseca hrvatske knjige odvojite petnaestak minuta  i do 23.10.2020. riješite Nacionalni kviz za poticanje čitanja – ISTRAŽIVAČI PLANETA Z. 

Ovogodišnji je Mjesec knjige posvećen planetu Zemlji, a rješavanjem kviza saznat ćete neke zanimljivosti, vjerojatno se i iznenaditi nekim podatcima, šokirati ili rastužiti, ali i sudjelovati u završnom izvlačenju nagrada.

Kviz se nalazi na mrežnoj stranici: https://www.mhk.hr/kviz/, sastoji se od 15 pitanja i vrlo je jednostavan za rješavanje – dovoljno vam je računalo, tablet ili mobitel.

Ne zaboravite na kraju kviza popuniti tražene podatke tj. navesti naziv naše školske knjižnice (šk. knjižnica OŠ Ivana Gundulića)  kako biste mogli sudjelovati u završnom izvlačenju nagrada.
 

Svako pitanje sadrži poveznicu u kojoj se krije točan odgovor, stoga treba otvoriti predloženu poveznicu (kliknuti na riječ ili skupinu riječi koje su istaknute plavom bojom), proučiti je i nakon toga odgovoriti na pitanje.

U pitanju koje nudi poveznicu s digitaliziranom knjigom, treba prolistati knjigu da bi se došlo do točnog odgovora. 

U pitanju s interaktivnom kartom treba pronaći traženo mjesto na karti, kliknuti na njega i u tekstu pronaći točan odgovor.

Vjerujte, ZABAVNO JE, NIJE PRETEŠKO, UVJEŽBAVATE TEHNIKE BRZOG ČITANJA (nije nužno pročitati cijeli tekst da biste pronašli točan odgovor), UČITE i ODAJETE PRIZNANJE KNJIGAMA I PREDIVNOM PLANETU NA KOJEM ŽIVIMO (a kojemu smo očito narušili ravnotežu).


Osnovna škola Ivana Gundulića Dubrovnik