Termini primanja roditelja 2024./2025.
Vrijeme održavanja poslijepodnevnih informacija
(11.11.–30.11.2024.)
AMBER Alert Europe pokreće europsku kampanju za usmjeravanje roditelja tijekom nestanaka djece
CARNET-ov projekt „e-Škole“ među 12 najboljih edukacijskih projekata u svijetu
Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja. U projektu e-Škole Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Fakultet za organizaciju i informatiku u Varaždinu su partneri.
www.azoo.hr
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
http://desa-dubrovnik.hr/pocetna/mi-jedemo-odgovorno/
Prigodnim programom koji su osmislili, pripremili i izveli učenici razredne i predmetne nastave predvođeni svojim učiteljima, završen je projekt Mi jedemo odgovorno.
Ovim projektom željeli smo pokazati djeci, roditeljima i učiteljima koliki utjecaj ima hrana na život ljudi. Tijekom školske godine učenici su istraživali koliko se vode i energije potroši pri proizvodnji hrane te kako proces proizvodnje i dostave hrane do naših domova utječe na okoliš, odakle dolazi hrana koju jedemo i tko ju je proizveo te zašto trebamo konzumirati namirnice domaćeg podrijetla.
Poseban naglasak smo stavili na edukaciju učenika kako postupati s ostacima hrane. Neizostavan dio je i kako se pravilo, zdravo hraniti.
U holu škole izloženi su i prezentirani radovi nastali tijekom projekta (ppt, plakati, likovni radovi), piramida zdrave prehrane. U suradnji s humanitarnom udrugom Deša, organizirano je predavanje o ljutoj naranči, našoj autohtonoj biljci. Učenici su kušali džem od ljute naranče.
Najviše zadovoljstva izazvali su napitci od voća i povrća koje su članovi odbora pripremili za učenike.