Termini primanja roditelja 2024./2025.
Vrijeme održavanja poslijepodnevnih informacija
(11.11.–30.11.2024.)
AMBER Alert Europe pokreće europsku kampanju za usmjeravanje roditelja tijekom nestanaka djece
CARNET-ov projekt „e-Škole“ među 12 najboljih edukacijskih projekata u svijetu
Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja. U projektu e-Škole Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Fakultet za organizaciju i informatiku u Varaždinu su partneri.
www.azoo.hr
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
„Hrana nije otpad, nije smeće, za nju imamo planove veće. Pojedi, podijeli, spremi i štedi, nauči da ona tako više vrijedi.“
Otpad od hrane stvara snažan pritisak na okoliš, s obzirom da većina bačene hrane završi na odlagalištima i time onečišćuje tlo, vodu i zrak. S druge strane, tužno je i apsurdno da je jedna trećina hrane koja se godišnje proizvodi u svijetu za prehranu ljudi izgubljena ili bačena, dok je istovremeno preko 821 milijun ljudi kronično pothranjeno.
Povodom Međunarodnog dana osviještenosti o otpadu od hrane, koji se svake godine diljem svijeta obilježava 29. rujna, Ministarstvo poljoprivrede je za učenike 1. razreda pripremilo slikovnicu „Kako su Dora i Mario spasili hranu“ koja na zanimljiv način objašnjava što je to otpad od hrane i kako se treba ponašati da ga smanjimo.
I naši su se učenici 1.a, b, c, d i e razreda te prvaši iz PŠ Suđurađ i PŠ Šipanska Luka družili u srijedu s Dorom, Mariom, psićem Kikom i vilom Piom, likovima iz slikovnice, i učili kako se treba odnositi prema hrani. Najvažnija lekcija, kako to ističe i vila Pia je: „Na tanjur uvijek stavite hrane samo onoliko koliko u trbuh stane.“