preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gundulića Dubrovnik

Login

Raspored informacija

RASPORED INFORMACIJA ZA RODITELJE

šk. god. 2018./2019.

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIMANJA RODITELJA.docx

Izvannastavne aktivnosti

Vijeća roditelja i učenika

Vijeće roditelja i učenika u
šk. god. 2018./2019.

O Vijeću roditelja i učenika

Članovi Vijeća roditelja 2018./2019.

Članovi Vijeća učenika 2017./2018.

CARNET-ov projekt „e-Škole“ među 12 najboljih edukacijskih projekata u svijetu

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“  jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja. U projektu e-Škole Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Fakultet za organizaciju i informatiku u Varaždinu su partneri.

www.azoo.hr

(Naš)e-pjesme (naši snovi)

Priloženi dokumenti:
(Nas)e-pjesme (nasi snovi).epub

Upisi u srednju školu

Radionica Moj izbor za učenike OŠ


Upisi u srednju školu 2016, e-Dnevnik upis

Upisi u srednje škole 2018. godine – Detaljan vodič za učenike i roditelje

Približava se upis u srednju školu! “Koju srednju školu upisati?” je najvažnije pitanje nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja. To je pitanje koje muči većinu osmaša. Na ovoj stranice možete pročitati sve o načinu upisa u srednju školu. Saznajte sve detalje o sustavu bodovanja ocjena (ONLINE kalkulator), načinu prijave (korak po korak)...

Na ovim stranicama možete pronaći sve informacije vezane za upis u srednju 20187. godine. Da bi vam olakšali stresne trenutke pokušati ćemo sistematizirati sve bitne informacije. Također sve bitne datume i sve što vas očekuje u narednim mjesecima.

Tražilica
Raspored sati 2017./2018.

e-Dnevnik

Anketa
Slobodno vrijeme najradije provodiš:

e-San školske novine

Školske novine

e-Škole edukacija

Godišnji plan i program rada škole 2017./2018.

Priloženi dokumenti:
19 OS IVANA GUNDULICA GPP novo.pdf

Kalendar rada

 

Udžbenici 2015./16.

Konačna lista odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava
prema odabiru stručnih aktiva

OSNOVNA ŠKOLA IVANA GUNDULIĆA 2015./2016.

Kriteriji vladanja

Priloženi dokumenti:
KRITERIJI OCJENE VLADANJA.doc

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2010.

Ukupno: 544080
Ovaj mjesec: 2571
Ovaj tjedan: 638
Danas: 155
Sigurnije na Internetu

Vodič za učenike

Vodič za roditelje

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Eko škola

Mi jedemo odgovorno

Međunarodni projekt

Shema školskog voća

Dislajkam mržnju

 
Koliko je sati?

 

Važni brojevi

192 - Policija

193 - Vatrogasci

194 - Hitna pomoć

112 - Hitna služba

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
EKO ŠKOLA 2015./2016.
Autor: Administrator , 15. 6. 2016.

Prije nešto više od dvije godine, nakon što je ispunila zadane ekološke uvjete, naša škola je stekla status međunarodne Eko-škole i tako postala članica skupine Eko-škola u RH. Briga za čist i uredan okoliš te očuvanje prirode oko nas put je koji smo izabrali, a na njemu ostajemo i dalje.

Opširnije


U svibnju 2016. školi je obnovljen status međunarodne Eko-škole, a to nam je priznanje i potvrda za rad i isticanje u ekološkim aktivnostima. To znači da smo učinili korak naprijed u provedbi programa za zaštitu okoliša koji je utkan u svakodnevni život odgojno-obrazovnog rada škole pa i šire - u obiteljima i sredini u kojoj živimo. Ovaj za nas značajan događaj obilježili smo 19. svibnja 2016. u sklopu priredbe za Dan škole koji je protekao u znaku obnovljenog statusa i simboličnog podizanja Zelene zastave. Prigodni kulturno-umjetnički program pripremili su i izveli učenici razredne i predmetne nastave vođeni stručnom rukom svojih učitelja. Učenici su pjevali, plesali, prikazivali videoprojekcije, interpretirali književne tekstove, čitali literarne radove koji govore o prirodi , njezinoj ljepoti i životu u njoj te uputili poruke o važnosti pozitivnog stava i odgovornog ponašanja svakog čovjeka prema okolišu i svijetu koji nas okružuje i  kojemu pripadamo.

Tijekom protekle dvije školske godine u školi su organizirane i provedene brojne i različite ekološke aktivnosti: predavanja, seminari i prezentacije o ekologiji, kreativne i edukativne radionice, projekti (“Pazi, ne gazi!”, “Klima, ti i ja”, “Festival prirode”, “Za manje otpada”…), priredbe ( Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, Dan planeta Zemlje…), značajna događanja i ekološki datumi koje smo obilježili i popratili plakatima i izložbama, izleti (Ston, Konavle, Metković, Lokrum, Trsteno…), terenska nastava, posjeti (OPG-u i berba maslina te odlazak u obližnje uljare i upoznavanje s procesom proizvodnje ulja, Mediteranskom sajmu zdrave prehrane i ljekovitog bilja, odlagalištu otpada na Grabovici, Meteorološkoj postaji Dubrovnik…), akcije ( “Zelena čistka” i “Plava čistka”) i drugo. Mrežna stranica škole prati i bilježi sve naše aktivnosti i događanja s pojedinostima o navedenom.

Najveću nacionalnu akciju čišćenja “Zelena čistka-jedan dan za čisti okoliš” provodimo svaku godinu, a u njoj uz čišćenje i sadnju cvijeća i drugih biljaka sudjeluju učenici razredne i predmetne nastave sa svojim učiteljima te drugi djelatnici škole. Akciju “Plava čistka” proveli su učenici i učitelji Područne škole Šipan (17. travnja 2015. i 21. i 22. travnja 2016.).

Litter Less Campaign ili u našem prijevodu “Za manje otpada” je kampanja kojoj je glavni cilj organizirati djecu u Hrvatskoj i poučiti o problemima otpada, potaknuti ih da se aktivno uključe u kampanju te smanjiti otpad i dugoročno utjecati na promjenu navika kod mladih. 14. studenoga 2014. naši učenici i djelatnici škole uključili su se u ovaj projekt. U školi su održane različite eko-aktivnosti. Izrađivali smo eko-plakate, pisali eko-poruke i literarne uratke na temu ekologije i zbrinjavanja otpada. Gospođa Romana Hansel iz Udruge Deša održala je radionicu “Gospodari otpada” s učenicima 8. razreda, a gospođa Jadranka Šimunović iz dječje ekološke udruge “Eko-Omblići" održala je radionicu s učenicima 3. razreda.

U školskom dvorištu simbolično su posađene sadnice maslina.

Za vrijeme trajanja kampanje, organizirana su predavanja i radionice na temu razvrstavanja i recikliranja otpada, provedene su akcije čišćenja i ozelenjavanja okoliša škole. Posebnu pozornost obratili smo na Tetra Pak ambalažu koja se odlagala u posebno obilježene spremnike, a učenici su je kasnije koristili na likovnim radionicama. Uspostavljena je suradnja s drugim Eko školama u svrhu razmjene ideja i iskustava u kampanji.

25. listopada 2014. i 7. studenoga 2015. učenici petih i šestih razreda posjetili su OPG Šimunović-Odak u Ošljem i sudjelovali u berbi maslina u obiteljskom masliniku. Obišli su uljare u Smokovljanima i Topolom te se upoznali s procesom dobivanja djevičanskog maslinovog ulja. Ovaj projekt je ujedno i dio akcijskog plana poduzetništva (SEECEL – Međunarodni projekt poduzetništva u koji je uključena i naša škola).

  Zola World Project, zanimljiv je projekt kojega smo 30. rujna 2015.g. proveli u školi. Naime, toga dana posjetio nas je gospodin Juan Manuel Bailon Pradera, učitelj iz Eko-škole Zola u Madridu, Španjolska. Razlog njegovog posjeta je provođenje projekta, a radi se o putovanju oko svijeta na biciklu uz posjećivanje pojedinih Eko–škola. Ovaj projekt uključuje obilazak i upoznavanje sa školom, razmjenu iskustava i povezivanje škola Skype vezom. Tako su naši učenici uspostavili komunikaciju s učenicima iz Španjolske. Razgovarali su na španjolskom i engleskom jeziku, a kroz interaktivni kviz provjerili svoja znanja o zemljama u kojima žive. Učenici i učitelji naše škole tim povodom pripremili su prigodni program na engleskom i španjolskom jeziku, a u znak prijateljstva dviju škola posađeno je stablo jute u vrtu škole. Pred kraj susreta gostu su darovani suveniri koje su izradili učenici školske zadruge „Pitospora“, a predstavljaju našu školu i Grad.

Tom prigodom gospodin Juan izjavio je sljedeće:

“Više sam nego zadovoljan i sretan vidjeti toliki broj učenika koji čekaju na vas. Vi radite jako puno, djeca se trude, impresioniran sam vašom koordinacijom i znanjem učenika. Do sada sam posjetio pet Eko-škola u svijetu i vidim da se trudite i ostvarujete puno. Važno je da ekološko obrazovanje kreće od prvog razreda osnovne škole kao kod vas. Uživao sam u sadnji mog prvog stabla u životu, boravku u vašoj školi i nadam se budućoj suradnji s vama. Oduševljen sam vašim gradom, posebno gradskim zidinama i pogledom na more. Moja supruga i ja obišli smo mjesta na kojima se snimala serija Game of Thrones jer smo veliki obožavatelji serije.”

Provodeći sve ove ekološke programe i aktivnosti tijekom školske godine, učenici uče čuvati i voljeti prirodu kako bi živjeli zdravo i u skladu s njom i njezinim ljepotama. Zato je bitan svaki naš pa i najmanji korak u zaštiti prirode i okoliša koji ujedno može biti poticaj i primjer drugima da promijene nabolje svoj dosadašnji odnos prema svijetu i sredini u kojoj žive.

“…Život je vječan i Zemlja diše –
čovječe,
pazi,
ne traži više.” (Ljubica Koren - Željkova)

Zelena zastava u školi, tu je da nas sjeti… u Gružu valja živjeti.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju