preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gundulića Dubrovnik

Login
Tražilica

Savjetodavni kutak - želim nešto reći!

Školski kurikul

Godišnji plan i program

Anketa
Koji vam je najdraži oblik nastave?
Školska knjižnica

Obavijest

OŠ Ivana Gundulića Dubrovnik uvodi preventivnu mjeru - komunikacija sa strankama putem mobitela i e-maila

OŠ Ivana Gundulića Dubrovnik za sve upite i zamolbe može se kontaktirati na broj mobitela 098/344-034 ili 091/280-8844 te na e-mail ravnatelj@os-igundulic-du.skole.hr ili tajnistvo@os-igundulic-du.skole.hr
Navedena mjera uvodi se preventivno u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane Corona virusom i zaštite od zaraze.
Sve navedeno vrijedit će do objave novih obavijesti.

Lijepe misli


„NIJE SVE OTKAZANO.
SUNCE nije otkazano.
PROLJEĆE nije otkazano.
PRIJATELJSTVA nisu otkazana.
GLAZBA nije otkazana.
ČITANJE nije otkazano.
EMPATIJA nije otkazana.
MAŠTA nije otkazana.
RAZGOVORI nisu otkazani.
LJUBAZNOST nije otkazana.
NADA nije otkazana.
MOLITVA nije otkazana.“

Školska k(o)ronika

Škola za život

e-Dnevnik

Raspored informacija

RASPORED INFORMACIJA ZA RODITELJE

šk. god. 2019./2020.

Razredna nastava

Predmetna nastava

Odluka o realizaciji odmora za učenike

Odluka o realizaciji odmora za učenike tijekom 2019./2020. nastavne godine za školske ustanove na području Dubrovačko-neretvanske županije

Raspored sati 2019./2020.

Klikni na sliku za raspored sati

Raspored treninga

 

Raspored treninga u školskoj godini 2019./2020.
1.-4. razreda
5.-8. razreda

Izvannastavne aktivnosti

CARNET-ov projekt „e-Škole“ među 12 najboljih edukacijskih projekata u svijetu

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“  jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja. U projektu e-Škole Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Fakultet za organizaciju i informatiku u Varaždinu su partneri.

www.azoo.hr

(Naš)e-pjesme (naši snovi)

Priloženi dokumenti:
(Nas)e-pjesme (nasi snovi).epub

e-San školske novine

Školske novine

Kalendar rada

 

Udžbenici 2015./16.

Konačna lista odabranih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava
prema odabiru stručnih aktiva

OSNOVNA ŠKOLA IVANA GUNDULIĆA 2015./2016.

Kriteriji vladanja

Priloženi dokumenti:
KRITERIJI OCJENE VLADANJA.pdf

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2010.

Ukupno: 644172
Ovaj mjesec: 2224
Ovaj tjedan: 170
Danas: 69
Sigurnije na Internetu

Vodič za učenike

Vodič za roditelje

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Škola za život

Eko škola

Mi jedemo odgovorno

Međunarodni projekt

Shema školskog voća

Dislajkam mržnju

 
Koliko je sati?

 

Važni brojevi

192 - Policija

193 - Vatrogasci

194 - Hitna pomoć

112 - Hitna služba

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Veliki lov na biljke
Autor: Administrator , 25. 5. 2020.

Biljke su zaista očaravajuće – od jedne male neugledne sjemenke posijane u tlo nastaju prekrasne vrste cvijeća, stabala, voća, povrća, žitarica i ostalog biljnog svijeta najrazličitijih oblika i boja, neophodnih za opstanak svih bića na Zemlji.


Svjesni važnosti biljnog svijeta i zadivljeni čudom života koji se krije u malenom zrnu, učenici OŠ Ivana Gundulića 2., 3. i 4. razreda te Ekoskupina učenika 5. – 8. razreda krenuli su u istraživanje biološke raznolikosti okoliša škole. Aktivnosti koje su provodili bile su raznovrsne, zanimljive i poučne.

Prije kretanja u samu akciju provedena je anketa kojom se željelo utvrditi koliko učenici znaju o flori i fauni te ekologiji općenito. Dobiveni rezultati postali su smjernica za dalje.

U šetnjama okolišem škole učenici su bilježili biljne vrste, proučavali ih, crtali i istraživali. Izradili su i kartu staništa te zabilježili biljne vrste. Osim biljnih vrsta, učenici su bilježili i životinje koje su uočili u školskom okolišu. Od ptica tu su galebovi, vrapci i golubovi, a toplo dubrovačko sunce izmamilo je i gušterice, mrave, pčele i pokojeg leptira.

U sklopu projekta učenici su izrađivali identifikacijske kartice pojedninih biljnih i životinjskih vrsta.

Učenici drugog razreda su istraživali i prikazali crtežom koji uvjeti života su potrebni biljkama i životinjama a koje ljudske aktivnosti ih ugrožavaju.

Učenici trećih razreda s prvim zrakama proljetnog sunca u školskom su vrtu posadili cvijeće pozdravljajući dolazak još jednog proljeća, a ranije su skupljali i različite biljke, sušili ih te napravili razredni herbarij. Istraživali su  ljekovite biljke zavičaja, crtali, pravili plakate.

Učenici četvrtih razreda proučavali su uvjete života potrebne za razvoj biljaka, prikupljali sjemenke, istraživali kako se širi sjeme biljaka te proučavali autohtone biljke zavičaja koje se nalaze u školskom dvorištu (ljuta naranča i maslina).

Istraživao se i život i rad Charlesa Darwina, služeći se sadržajima dostupnima preko interneta.

Ekoskupina od petog do osmog razreda proučavala je koje su biljke hranilice za leptire koji obitavaju u našim krajevima (porodica dnevnih leptira: plavci, bijelci, šarenci, lastinrepci, debeloglavci).

Raznolikost biljnog i životinjskog svijeta uočenog u okolišu OŠ Ivana Gundulića samo je malen dio bioraznolikosti i bogatstva planeta Zemlje. Dužni smo čuvati biljke i životinje jer one su uz čovjeka neophodna karika u krugu Života i ljepota ovoga svijeta.

Foto-galerija

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Eko škola

Zajedno za ljepše i čišće more

Administrator / datum: 9. 2. 2014. 17:57

Hrvatska je prekrasna zemlja s mnoštvom prirodnih ljepota i potencijala. Jedno od naših najvećih bogatstava svakako je prekrasno Jadransko more čija je čistoća na zavidnoj razini. Nažalost, alarmantan je i mnogima još uvijek nepoznat podatak da je naše podmorje jedno od najonečišćenijih u Evropi. S ciljem osvještavanja i sprječavanja štetnog utjecaja čovjeka na vlastiti okoliš, osmislili smo projekt Fortuno koji je početkom školske godine uvršten u Kurikulum.


[OPŠIRNIJE]

 

Noć muzeja

Autor: Administrator , 5. 2. 2014.

Učenici Eko grupe, Novinarske grupe i dio učenika 7.a razreda u pratnji učiteljica zaputili su se 31. siječnja u 18 sati u obilazak muzeja. Prirodoslovni muzej oduševio je sve prisutne izložbom i pričom o lesepsijskim migrantima, vrstama koje su migrirale iz Crvenog u istočni dio Sredozemnog mora. Nakon razgledavanja i zanimljivog predavanja uslijedio je kviz na kojem su naši učenici pokazali zavidno znanje te osvojili lijepe nagrade. Razgledavanje se nastavilo u Domu Marina Držića gdje smo imali priliku vidjeti kako je izgledao prostor u kojem je živio i stvarao naš najznačajniji i najpoznatiji komediograf. Naše druženje u Noći muzeja priveli smo kraju obilaskom Kneževog dvora koji nas je iznova oduševio i podsjetio na sve mudrosti dubrovačke diplomacije te drevnog Revelina u kojem se te večeri odvijala radionica puhanja stakla.

[OPŠIRNIJE]

Međunarodni dan močvara i močvarnih staništa

Administrator / datum: 4. 2. 2014. 22:37

Povodom Međunarodnog dana močvara i močvarnih staništa, koji se obilježava 02. veljače, učenici su kroz različite nastavne predmete učili o močvarama. Biljni i životinjski svijet našao se u hrvatskom jeziku, prirodi i društvu, likovnoj i glazbenoj kulturi.

U sklopu eko-izleta, učenici četvrtog razreda, uživali su u vožnji deltom Neretve u starim tradicionalnim lađama i na taj način uživo vidjeli biljke i životinje o kojima su do tada samo slušali ili ih vidjeli na slikama. Posjetili su Prirodoslovni muzej u kojemu se nalazi jedinstvena zbirka prepariranih ptica u Hrvatskoj i najveća takva zbirka u Europi.

Fotogalerija

 

16.12.2013.

Eko čestitka

U suradnji s udrugom „Deša“, organizirana je radionica na kojoj su se izrađivale čestitke od otpadnog materijala, konkretno starog papira. Učenicima je objašnjena tehnika recikliranja, u ovom slučaju, kaširanje papira. Radionici su se odazvali i roditelji tako da  je atmosfera bila vesela i radna.

Fotogalerija

 

Trećaši, stiže li nam zima?

Administrator / datum: 11. 11. 2013. 19:12

Učenici trećih razreda naše škole su u petak, 8. studenog 2013., posjetili Meteorološku stanicu Dubrovnik na Gorici.


[OPŠIRNIJE]

 

 

Recital

15.10.2013.

…More je našlo svoju pjesmu

koju nikada ne zaboravlja… ( izabrani stihovi iz književnih tekstova Marija Nardellija,Luka Paljetka,Tomislava Dorotića, Tina Kolumbića, Ivana Goluba, Ane Ivelje, Miha Katičića i  Mirjane Klinac ) nastao je u suradnji učenika od 4. - 8. r. sa školskom knjižničarkom Verom Vukić te učiteljicom hrvatskoga jezika Mirom Perak, učiteljicom razredne nastave Zdenkom Elaković i učiteljicom glazbene kulture Maris Dražetom.

Učenici su s ovim recitalom nastupili na priredbama u Gradu i u školi.

Ovaj recital nastao je kao rezultat čitanja književnih tekstova o moru ( naglas, u sebi, tiho i zborno ) u školskoj knjižnici u sklopu Mjeseca hrvatske knjige i ranije.

Naglasak je bio na pjesmama Luka Paljetka: „ Pjesma moru “ i „ Kamen i more “. Ovu posljednju uvježbao je i naš Školski pjevački zbor i izvodi je na priredbama.

Timskim i kreativnim radom naših učenika nastao je i plakat istoga naziva kao i recital.

 

 

Lađom po Neretvi

Administrator / datum: 28. 10. 2013. 21:47

Dana 21. listopada učenici četvrtih razreda i učenici drugog i trećeg PŠ Šipan su u 8:00 sati krenuli na terensku nastavu u dolinu Neretve - Metković.


[OPŠIRNIJE]

 

Školjke u tisuću boja

Administrator / datum: 28. 10. 2013. 21:33

Učenici petih razreda 22.10.2013. god. u pratnji svojih nastavnika bili su na terenskoj nastavi u Makarskoj.


[OPŠIRNIJE]

 

 

Posoljeni zrak i dozrele masline

Administrator / datum: 24. 10. 2013. 19:17

Učenici 3. razreda 21. listopada 2013. god. bili su na terenskoj nastavi.


[OPŠIRNIJE]

 

 

Mali istraživači

Administrator / datum: 22. 10. 2013. 22:50

21. listopada 2013. drugaši su bili na terenskoj nastavi u Konavlima.


[OPŠIRNIJE]

 

 

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Administrator / datum: 20. 10. 2013. 22:03

"U mirisu kruha
srce zemlje kuca."   (T. Kolumbić)   
                                   

 

I ove smo godine u svojoj školi simbolično obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.


[OPŠIRNIJE]

 

 


21.10.2013.

TERENSKA NASTAVA DRUGIH RAZREDA

21.listopada 2013. učenici drugih razreda su bili na terenskoj nastavi u Konavlima.

U sklopu nastave učenici su posjetili i  rijeku Ljutu. Divili  su se netaknutom biljnom i životinjskom svijetu koji obitava uz nju. Učenici su uočili važnost rijeke za život ljudi zavičaja, kako u prošlosti, tako i danas.

                                                          Učiteljice drugih razreda

                                   Katija Tarocco, Jelena Curić, Marita Tošić, Maja Njire

 

            

 

               

 

             

 

 


21.10.2013.

EKO IZLET – TRSTENO

Neptunov zdenac

Šetajući Arboretumom, trećaši se osjećaju kao da šetaju kroj najljepši muzej prirode. Barokna fontana boga Neptuna razigrala im je maštu i uvukla ih u svoj biljni iživotinjski svijet.

Šum vode, zlatne ribice, miris prelijepih biljaka privuklo je pažnju učenika i ostavilo neizbrisiv trag.

 

     

 

Primorska vazdazelena šuma

Administrator / datum: 20. 10. 2013. 21:57

17. listopada 2013. godine učenici 6.a išli su na izvanučioničku nastavu iz prirode (primorska vazdazelena šuma) na Babin kuk.


[OPŠIRNIJE]

 

 

Obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja

Administrator / datum: 4. 10. 2013. 15:50

[OPŠIRNIJE]

"O čovjekovom srcu možemo suditi prema njegovom odnosu prema životinjama." 

Immanuel Kant

 

 

 


9.10.2013.

Princip svih stvari je voda, sve dolazi iz vode i sve se pretvara u vodu.

                                                                          Thales

S prvim jesenskim danima posjetila nas je i jesenska kiša. Šetala je po ulici, sretna i radosna jer je napokon vrijeme za nju. Kapljice vode su nam ispričale priču koja nema kraja, priču o kruženju vode u prirodi. Učenici su se upoznali s važnosti i nužnosti vode za život.

        

         

          

 


16.9.2013.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, učenici 2.c razreda su izradili kolaž. Sa svojim likovnim radom učenici su se uključili u natječaj za niže razrede OŠ. U izradi kolaža sudjelovali su svi učenici 2. c razreda.

                                                                                         Učiteljica

                                                                                         Jelena Curić

 

 

 

preskoči na navigaciju